POINT
Power-up counter: jõustatud 45305 inimest!
Antud 100 etendust, läbitud 23724 kilomeetrit.

Tõnis Niinemets: KUI PALJU MÖÖDA PANNA ON OK?

08.02.2018 11:07 / Tõnis Niinemets



Eelmine nädalal selgus, et PPA on Idapiiri hinnaga pea kolm korda mööda pannud. Kolm korda!  Seda ikka annab saavutada! See on kindlasti uus Eesti Möödapanemise rekord. 
Huvitav kuidas toonane siseminister Hanno Pevkur ise oma pere eelarvet planeerib? Kümme esimest päeva iga kuu on laud kaetud, sealt edasi on laual ainult õigustused? 

PPA juht Elmar Vaher ütles, et kasutas ära Eston Kohvri röövimist, et piirile tähelepanu tõmmata ja ägedamat piiriprojekti läbi suruda. Hmm… aga kelle peaks siis ära röövima, et Linnahallile raha saada? Äkki eksitame Jüri Ratase Linnahalli, äkki siis renoveeritakse see otsimise käigus ära? Või peidame Ivo Linna korraks kuhugi Saaremaa metsa? Äkki siis ehitatakse Saaremaa sild valmis?

Vaher ja Pevkur ütlesid, et selline möödapanek oleks juhtunud ükskõik kellega ükskõik mis ajal.

Kujutame nüüd ette, et Elmar ja Hanno viibivad Pärnus nõupidamisel. Neil on peale koosoleku lõppu vaja kiiresti Tallinna tagasi saada, võtavad kahepeale takso. Jõuavad Tallinna, Hollika ringi peal pannakse maha. Aga taksojuht küsib sõidu hinnaks kaks tonni. 
Mis tunne Elmaril ja Hannol on? 

Taksojuhil on kohe vastused valmis. “Teate, see oleks juhtunud mis tahes taksoga mis tahes ajal. Lihtsalt täna olin see mina. Üldse, hea transport on eneseuhkuse ja au küsimus. See oli siin teie sajandi sõit! Üldse, ise sa Hanno oled tasuta ühistranspordi vastu! Maksa siis see kaks tonni nüüd. Mõlege nüüd ise järele, miks te selle suurprojekti üldse ette võtsite ja te saate isegi aru, et see vaidlus on täiesti kohatu! Või siis poleks pidanud üldse taksoga hakkama tulema, kui te kartsite, et asi nii kalliks läheb. Ja ma kinnitan, et see hinnakalkulatsioon ei ole tehtud mul emotsioonide pinnalt. See on tehtud minu kui eksperdi tolle hetke parimate teadiste pinnalt. Kui te ei hakka maksma, siis tulevad mu Vene kolleegid ja panevad teid maksma. Meil õnneks idapiiri pole, neil hea tulla!”

Või tuleb nii suur möödapanek sellest kolmetähelisest lühendist? PPA…. Sest teised suuremad möödapanijad viimasel ajal on olnud RMK, EAS, RKS jne, jne Oleksin ettevaatlik...Möödapanemine sellises ulatuses ei ole ok. 

Vanemad sissekanded