POINT
Power-up counter: jõustatud 45305 inimest!
Antud 100 etendust, läbitud 23724 kilomeetrit.

Tõnis Niinemets: Kui ma oleksin peaminister

02.02.2018 14:31 / Tõnis Niinemets



Täna hommikul kohvi juues vaatasin aknast välja ja mõtlesin, et kui ma oleksin peaminister…Täpsemalt, kui ma oleksin Jüri Ratas….  Huvitav, mida mina siis hommikukohvi kõrvale võiks mõtelda? 

Äkki midagi järgnevat:  Veebruar on käes, Eesti Vabariik saab 100. 
PBK saab 500... 500 tuhhi maksumaksja raha, Tallinna linnalt. Rahvale see üldse ei meeldi…

Aga mina juhin seda riiki! Vòi kas ikka juhin? Ikka juhin, ma tean et ma juhin.  Teeme ühe asja selgeks - mina juhin seda riiki. Aga kas ma olen ka hea juht?  Kellelt seda küsida? Polegi nagu kedagi. Igal pool on vaid vòltsnaeratused ja kahepalgelisus. Keegi ei räägi asjadest ausalt ning puudub igasugune juhtimine ja vastutustunne. 

Ma arvan, et olen hea juht. Teeme ühe asja segeks - ma olen hea juht. Uue maksupoliitika kaudu ma jätan inimestele rohkem raha kätte, kummaline on, et  inimesed sellest aru ei saa... Vist seepärast, et rohkem makse tundub vähem raha. Hmm, kuidas see nüüd siis nii läks...Ei tea kas see on pòhjus, miks meie toetusprotsent on nii madal? 

Ei, selles on süüdi sotsid. Nemad sunnivad inimesi Lätti sòitma. Tundub, et kòik tangivad Lätis. Inimesed alkoholi ja autod kütust. Ja nüüd Sarapuud ka veel. Aga ma manitsesin neid. Lahendasin olukorra edukalt. Vòi kas ikka lahendasin? Ikka lahendasin!  Teeme ühe asja selgeks - ma lahendasin selle olukorra. Ja hästi lahendasin! 

Huuh…Õnneks on natuke lund ja talvetunnetki. See tundub, et rahustab ja korrakski ròòmustab inimesi. See on midagi, mida hetkel me valitsusega teha ei suuda. Raske tunnistada, aga nii on. Ònneks on see ainuke asi mida me ei suuda... 

Samas ega selle kliima peale saa kindel olla… Iseenesest on see plusskraadidega talv hea, ei pea teehoolduse peale raha raiskama. Hea oleks, kui oleks pidevalt tuisk, siis ei sòidaks inimesed nii palju Läti vahet. Vat see on Maanteeametilt kaval käik, et nad nii vähe lund lükkavad. Meie rahva tervise huvides. Tubli! Tunnustan! 

Sportlikust huvist - ei tea millal järgmine umbusaldus tuleb? Ja kellele? Ah, elame üle. Vòi kas ikka järgmise elame üle?  Elame küll. Teeme ühe asja selgeks - me elame selle üle! 

Kas ma ütlen seda liiga palju?  Et teeme ühe asja selgeks?  Ei ütle.  Teeme ühe asja selgeks - ma ei ütle midagi liiga palju. 

Ah, hea kohv…

Vanemad sissekanded