POINT
Power-up counter: jõustatud 45305 inimest!
Antud 100 etendust, läbitud 23724 kilomeetrit.

TÕNISE KOLMAS POWER-UP BLOGIPOSTITUS

16.03.2017 11:44 / Tõnis Niinemets


Eesti mehe plinder. Eesti meestele heidetakse pidevalt ette, et nad ei aita oma naiste karjäärile kaasa.  Hiljuti leidus üks, kes üritas ja mis juhtus… 
13. märtsil kirjutas EPL. Turba kooli raamatupidamist uurides tuli välja, et kooli direktor Kädly Künnap on tellinud töid ja teenuseid oma elukaaslase firmalt. Mees oli pakkunud oma firma busse transporditeenusteks ja vuranud ringi lausa 46 500 euro eest. Nii pikki vahemaid ei läbi Ott Tänak isegi terve rallihooajaga. Päris muljetavaldav. Aga samas taunitav tegevus. 

Preili Künnapi elukaaslane vähemalt üritas. Eesti mees ei oskagi võib-olla iga kord leida õigeid sõnu või tuua õigel hetkel lilli ja kommikarpi. Aga mis on siis eesti mehe põhiline väljendusvahend? Auto. Meestel on autoga emotsionaalne suhe: seal elab ta ummikutes passides läbi oma elu kõige frustreerivamad momendid, auto eest hoolitseb ta õrnalt teda garaažis poleerides, autoga viib ta oma südamedaami kaunitele kohtingutele. Nii et preili Künnapi elukaaslane tahtis aidata ja pakkus selleks parimat mis tal anda oli: oma autosid.

Mehed! On väga oluline, et iga kord kui te plaanite oma kaasat aidata, kontrollige enne järele, et see ei oleks korruptsioon!!!

Räägitakse, et korruptsioon on Tallinna probleem. Aga mis toimub tegelikult Eesti väikevaldades? Näiteks Tootsi oma 700 inimesega, kus pooled on lapsed või vanurid ja teine pool käib Pärnus tööl. Kui vallas on midagi ära vaja teha, siis ongi ripakil ainult vallavanema sugulased, kes kohusetundest posti laiali veavad ja lume ära lükkavad. 

Seetõttu peabki olema vallas vähemalt 5000 inimest, siis on vähemalt mingigi lootus, et kõik neist ei ole omavahel sugulased. Korb, aga tõsi: Eesti on ikka jube pisike. 

'Meil ei ole aega seda kõike uurida, kuidas see siis ikka välja juurida? Siit idee start-upiks. Korruptsioonivaba äpp - mis ühendaks geni ja äriregistri info. Nimeks näiteks PLINDER. Nii saavad väikeste valdade töötajad kohe järele vaadata, kellelt nad tohivad teenuseid osta ja kellelt mitte. Väikestes kohtades ülimugav: toksid potentsiaalse äripartneri nime sisse ja saad teada, mis tasandi sugulased olete ja kui seaduslik on teie koostöö. Kui tuleb välja, et tegemist on su unustatud onupoja või elukaaslasega, hakkab ekraanil vilkuma kiri PLINDER ja pead hakkama naabervalla lehe kuulutuste rubriigist uut äripartnerit otsima. 

Vanemad sissekanded